Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
koncentrat pomidorowy 250 ml
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Kroki postępowania

1
Kapustę umyłam i podzieliłam na połowę.
Krok 1 - Zupa kapuściana foto
2
Następnie poszatkowałam ją za pomocą tarki.Odpowiednią ilość włożyłam do garnka i zalałam wodą. Gotowałam do miękkości. Cebulę umyłam obrałam i posiekałam. Zrumieniłam na patelni z dwoma łyżkami oleju.
Krok 2 - Zupa kapuściana foto
3
Gdy kapusta była prawie miękka,to dolałam zeszkloną cebulę z pozostałym tłuszczem i doprawiłam do smaku przyprawami. Na sam koniec zaprawiłam zupę koncentratem.Zupa jest mało kaloryczna,a może odchudzić..
Krok 3 - Zupa kapuściana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 03.09.2012 21:56
Na zdjęciu widać kawałki wędliny a w składnikach jej nie ma.Gdzie ta mała kaloryczność? Zresztą zupy to nie przypomina,bardziej kapustę duszoną z kiełbasą i koncentratem pomidorowym.
Agnieszka91 29.08.2012 13:46
uwielbiam dania z kapusty
Rafał10 29.08.2012 12:53
aż ślinka leci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak