Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalarepkowa –kremowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1/2 kg
włoszczyzna 25 dag
marchewka 25 dag
tłuszcz 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
koper świeży
grzanki
ziemniaki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalarepkowa –kremowa

Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać i ugotować wywar, po czym odcedzić. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, udusić lekko na tłuszczu, zalać wywarem i gotować .Ziemniaki obrać, pokroić, wrzucić do zupy i wszystko ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku i zmiksować. Śmietankę rozprowadzić odrobiną gorącej zupy, wlać do garnka i posypać świeżym posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.06.2016 07:17
kalarepkowa jest pyszna :)
Urszula Świeca 04.06.2016 19:16
Pyszna zupka.))
Motorek 04.06.2016 16:43
świetna zupka
Franciszek 04.06.2016 14:24
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak