Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi pulpetami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa

bulion drobiowy 2 litry
kalafior 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
mleko kokosowe 1 puszka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kolendra Prymat do smaku
sos sojowy 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

pulpety

filet z łososia 300 g
bułka namoczona w mleku 1/2 szt
jajko 1 szt
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi pulpetami

zupa: do dużego garnka wlać bulion, zagotować, włożyć podzielony na różyczki kalafior i marchewkę, po kwadransie dodać obrane i pokrojone w kawałki ziemniaki. Całość gotować do miękkości i zmiksować. Wlać mleczko kokosowe, dodać sól, pieprz, gałkę, kolendrę. Gotować jeszcze kilka minut.

pulpety: w blenderze umieścić umytego i pokrojonego na kawałki łososia, odciśniętą z wody bułkę, jajko oraz sól i pieprz. Całość rozdrobnić i zblendować na gładką masę.
W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli. Formować pulpety wielkości orzechów włoskich. Delikatnie umieścić w gotującej się wodzie, gotować kilka minut, odcedzić.
Zupę przelać do miseczki, włożyć pulpety, posypać świeżym koperkiem. Zajadać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 11.09.2016 23:04
fajne połączenie smaków
Klausia 13.06.2016 22:22
dobre danie
Malinka 20.08.2015 20:38
Prezentuje się naprawdę smakowicie!
Ada-Gaba 20.08.2015 15:28
pyszna zupa
Agnieszka-87-25 20.08.2015 14:39
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak