Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo-groszkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości od kurczaka 60 dkg
marchewki 3 sztuki
por ok. 20 cm kawałek
seler korzeniowy ok. 50 g
ziemniaki 50 dkg
kalafior 1/2 dużej sztuki
groszek mrożony 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo-groszkowa

Kroki postępowania

1
Kości umyć, przełożyć do garnka, zalać 2,5 l wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 1 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
2
Marchewki i seler obrać. Marchewki pokroić w półplasterki. Por dokładnie oczyścić. Marchewki, seler i por dodać do wywaru. Gotować ok. 10 minut.
Krok 2 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
4
Kalafior podzielić na małe różyczki.
Krok 4 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
5
Do wywaru dodać ziemniaki, kalafior, mrożony groszek, trochę soli i pieprzu.
Krok 5 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
6
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak