Zupa kalafiorowo-groszkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości

    od kurczaka 60 dkg
  • marchewki

    3 sztuki
  • por

    ok. 20 cm kawałek
  • seler korzeniowy

    ok. 50 g
  • ziemniaki

    50 dkg
  • kalafior

    1/2 dużej sztuki
  • groszek mrożony

    2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Kości umyć, przełożyć do garnka, zalać 2,5 l wody, zagotować, zebrać szumowiny.
Krok 2 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Marchewki i seler obrać. Marchewki pokroić w półplasterki. Por dokładnie oczyścić. Marchewki, seler i por dodać do wywaru. Gotować ok. 10 minut.
Krok 3 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 4 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Kalafior podzielić na małe różyczki.
Krok 5 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Do wywaru dodać ziemniaki, kalafior, mrożony groszek, trochę soli i pieprzu.
Krok 6 - Zupa kalafiorowo-groszkowa foto
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat