Zupa kalafiorowo- groszkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe

    3 szt
  • kalafior

    1/2 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • marchewka

    2 szt
  • masło

    5 dag
  • mąka

    2-3 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • koperek

    1 garść
  • pietruszka zielona

    1 garść
  • pieprz

  • ziemniaki

    2-3 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy różyczki kalafiora, pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki oraz groszek- gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy nią zupę.
Przyprawiamy kucharkiem, maggi i solidnie pieprzem.
Na sam koniec wsypujemy posiekaną natkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (76)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 15.10.2013 18:16
moje smaki w zupie
Bernadeta1 02.02.2013 15:01
smaczna
gusia1000 08.08.2012 00:39
pycha.
Anna152 11.05.2012 16:34
super
fictor123 26.04.2012 07:58
ciekawa
usmiech 22.03.2012 10:21
ciekawa
wojr63 21.03.2012 20:49
wygląda bardzo ciekawie
Kuchareczka2 09.03.2012 08:36
uwielbiam
Małgosia6 05.01.2012 08:22
pyszna zupka;]
Barbara/zuza22_85 06.12.2011 20:31
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat