Zupa kalafiorowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 sztuka
  • marchewka

    1 duża sztuka
  • pietruszka

    1 duża sztuka
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • kalafior

    pół sztuki
  • śmietana 12%

    pół szklanki
  • koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Skrzydełko umyć i zalać zimną wodą,ugotować do miękkości,skrzydełko wyjąć a wywar przecedzić.
2.Warzywa obrać,umyć i pokroić w słupki .Kalafior podzielić na małe różyczki i umyć.Warzywa z kalafiorem dodać do wywaru i gotować do miękkości.
3.Pod koniec gotowania dodać śmietanę,koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Babeczka35
Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 25.04.2017 18:22
To super:) :)
Klausia 03.12.2015 21:06
bardzo lubię :)
Babeczka35 05.07.2015 07:20
Dziękuję:)
cooked 04.07.2015 10:43
pycha! ;))
gusia1000 03.07.2015 18:32
Dobra zupa.
Babeczka35 03.07.2015 17:18
Dziękuję:)
Anna169Hosz 03.07.2015 16:55
Pyszna zupa sezonowa.
gosia561 03.07.2015 15:44
pyszna taka letnia
caffee_tea 03.07.2015 15:18
pyszna zupa :)
jagoda5913 03.07.2015 15:11
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat