Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 duża sztuka
pietruszka 1 duża sztuka
seler korzeniowy kawałek
sól i pieprz do smaku
kalafior pół sztuki
śmietana 12% pół szklanki
koperek 1 łyżka

Porada

Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa.

1. Skrzydełko umyć i zalać zimną wodą,ugotować do miękkości,skrzydełko wyjąć a wywar przecedzić.
2.Warzywa obrać,umyć i pokroić w słupki .Kalafior podzielić na małe różyczki i umyć.Warzywa z kalafiorem dodać do wywaru i gotować do miękkości.
3.Pod koniec gotowania dodać śmietanę,koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 25.04.2017 18:22
To super:) :)
Klausia 03.12.2015 21:06
bardzo lubię :)
Babeczka35 05.07.2015 07:20
Dziękuję:)
cooked 04.07.2015 10:43
pycha! ;))
gusia1000 03.07.2015 18:32
Dobra zupa.
Babeczka35 03.07.2015 17:18
Dziękuję:)
Anna169Hosz 03.07.2015 16:55
Pyszna zupa sezonowa.
gosia561 03.07.2015 15:44
pyszna taka letnia
caffee_tea 03.07.2015 15:18
pyszna zupa :)
jagoda5913 03.07.2015 15:11
Pyszna zupka
Beatris 03.07.2015 14:51
Apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak