Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z ryżem i ziemniakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 mały
żeberka wieprzowe 300 g
włoszczyzna 1 szt
ziemniaki 2 szt
śmietana 18 proc 250 ml
ryż 3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z ryżem i ziemniakami

Przygotowujemy wywar mięsno warzywny. Do zimnej wody (1,5 l) wkładamy żeberka, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy oczyszczoną i obraną włoszczyznę, solimy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 min. Mięso i włoszczyznę wyjmujemy, marchew kroimy na talarki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Razem ze śmietaną i odrobiną miksujemy. Dodajemy do zupy razem z ryżem. Gotujemy na wolnym ogniu 20-25 min. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną marchew. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, mieszamy z posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.06.2015 17:44
prosta i smaczna zupa
Malinka 23.06.2015 17:34
Bardzo lubię taką zupę, bo jest lekka i smaczna :)
Futka 23.06.2015 13:14
Bardzo smakowita zupka :) Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak