Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 l
kalafior 1/2 szt
marchewka 1 szt
ryż 4-5 łyżek
pietruszka zielona 1-2 łyzki
sól
pieprz
ugotowane mięso z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z ryżem

Do wywaru miesnego wsypać 5 łyżek ryżu, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę pogotować (około 10minut) dodac podzielonego na cześći kalafiora. Ugotować do miekkości kalafiora i ryżu. Pod koniec gotowania doprawic solą i pieprzem oraz dodac pokrojone w kostke mieso w wywaru. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.05.2015 20:58
na pewno pyszna zupka
gusia1000 13.05.2015 00:15
Dobra zupa.
Kuchareczekjeden 12.05.2015 21:35
Fajna zupa
IKrakowianka 12.05.2015 21:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak