Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 2 sztuki
kalafior 1 duża sztuka ( 700 g)
marchewki 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
pomidory 4 duże mięsiste sztuki
cebule 2 sztuki
kasza manna 3 łyżki
masło 2 łyżki
jogurt naturalny 250 ml
koperek 1/2 pęczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Lekka zupa warzywna. Smażone pomidory z cebulą na maśle dodają jej wyjątkowego smaku. Zupa kalafiorowa z pomidorami.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pomidorami

Kości schabowe umyć , zalać ok 3 l. wody , gotować ok 40 min. Wywar przecedzić.
Ziemniaki , marchew oraz pietruszkę obrać umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę , marchew z pietruszką w pół plasterki. Przełożyć warzywa do wywaru gotować na pół miękko.
W tym czasie kalafiora umyć , podzielić na małe różyczki. Pomidory oraz cebulę obrać ze skórki , pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło , zeszklić cebulę , dodać pomidory , smażyć chwilę aż zaczną puszczać sok. Do garnka dodać kalafiora , pomidory z cebulą , dokładnie wykładając całą zawartość patelni , kaszę manną ,koperek oraz przyprawy. Gotować kolejne 20 min.
Do zupy wlać jogurt naturalny , wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak