Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 3,5 l
śmietana 12% 330 g
łopatka bez kości 60 dag
ziemniaki 75 dag
kalafior 1 główka
kalarepka młoda 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 2,5 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką

Kroki postępowania

1
1. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową. Gotujemy 30 minut.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką foto
2
2. Po tym czasie dodajemy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką foto
3
3. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kalarepkę. Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw (około 15 minut)
Krok 3 - Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką foto
4
4. Ubieramy 2 łyżki wazowe zupy i mieszamy z nimi dokładnie śmietanę, tak aby nie było grudek. Śmietanę powoli, ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zupę w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Smacznego.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.05.2015 11:15
Dobra zupka :))
Czarnula666 06.05.2015 19:43
Fajny przepis
paulette17 06.05.2015 19:04
Pysznie wygląda zupka :) zjadłabym taką :)
Babeczka35 06.05.2015 17:56
Fajny pomysł na zupkę:)
Kasnaj 06.05.2015 17:48
smakowałaby mi taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak