Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2,5 l
kalafior 1 duża szt
ziemniaki 7-8 szt
koperek 1 pęczek
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z koperkiem

Kalafiora podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Przygotowane warzywa przełożyć do garnka i zalać bullionem. Gotować aż warzywa będą miekkie, do smaku doprawić solą. Dodać posiekany koperek i zupę zabielić śmietaną. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru, wlać do zupy. Zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.08.2015 13:58
lubię takie zupy
marcia7 04.08.2015 13:26
taka typowo letnia
Wafelek2601 04.08.2015 11:23
Moja ulubiona zupka
gosia56 04.08.2015 10:02
pyszna zupka;)
Damiano
Damiano 04.08.2015 09:47
smaczna zupka
Wacław 04.08.2015 09:00
pyszna lekka zupa :-)
olkaaa 04.08.2015 07:26
takiej jeszcze nie jadłam
Franciszek 03.08.2015 23:08
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak