Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową i ziemniakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
fasolka szparagowa 30 dkg
włoszczyzna 1/2 szt
ziemniaki 3 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ziele angielskie 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z fasolką szparagową i ziemniakami

Skrzydełka umyć ,zalać wodą ,posolić .Dodać włoszczyznę i przyprawy,gotować na wolnym ogniu.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę ,kalafior i fasolkę umyć pokroić ,dodać do zupy .Gotować do miękkości ,zagęścić śmietaną i przyprawić do smaku.Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.09.2015 13:15
na pewno smakuje wybornie
Bernadeta1 08.09.2015 14:52
chętnie bym zjadła
Babeczka35 10.08.2015 15:46
Super zupka na lato.
misia53 10.08.2015 14:48
świetna zupka
jasiek 10.08.2015 14:00
cudna taka lekka
Joannasz3190 10.08.2015 11:42
Pyszności :)
Skotka 10.08.2015 09:21
Smaczna zupka:)
pestka 10.08.2015 08:53
smaczna zupa
w mojej kuchni 10.08.2015 07:08
pyszne jedzonko podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak