Zupa kalafiorowa z chipsami marchewkowymi.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 l
  • kalafior

    1 sztuka
  • śmietana 18-procentowa

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • imbir mielony

    1 szczypta
  • marchew

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bulion zagotowujemy.
2. Kalafiora dzielimy na małe różyczki, dokładnie myjemy.
3. Wrzucamy kalafior do bulionu i gotujemy ok 15 minut.
4. Gdy kalafior zmięknie, ściągamy garnek z kuchenki i blendujemy kalafior na gładką masę.
5. Doprawiamy, możemy dodać łyżkę śmietany.
6. Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy je na rozgrzany olej, rumienimy z obu stron, odsączamy nadmiar tłuszczy na papierowym ręczniku i dodajemy do zupy :)
7. Zupę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 07.01.2014 11:40
pyszna zupka palce lizac
IwonaDD 01.01.2014 17:13
super zupka!
Klausia 18.12.2013 14:17
podoba mi się, spróbuję zrobić :)
migotka28 17.12.2013 22:41
ta marcheweczka wspaniale wygląda
Kuchenka 16.12.2013 20:08
rewelacja jak dla mnie
noninka77 16.12.2013 18:28
ładnie się prezentuje:)
norweska20 16.12.2013 17:51
pyszna zupka
patryska76 16.12.2013 16:32
Fajne połączenie marchewki i kalafiora ;-) Zdecydowanie moje smaki ;-)
sasanka 16.12.2013 16:05
Bardzo ładnie na tle zupy prezentują się te chipsy z marchewki :)
Konczi 16.12.2013 15:59
wow super!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat