zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • marchew

    2 szt
  • woda

    2 l
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wode z bulionem gotujemy dodajemy pokrojoną w kostke marchew i ziemniaki kiedy zrobią się miękkie dodajemy kalafior po ok. 10 min. wlewamy śmietane zmieszana z mąką doprawiamy zagotowywujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 21.11.2010 21:05
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat