Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion na żeberkach

    2 kostki
  • kalafior

    300 g
  • ziemniak

    1 szt
  • marchew

    1 mała
  • por

    1 kawałek
  • śmietana 22%

    100 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu. Kafofior podzielic na różyczki. Do bulionu dodać warzywa pokrojone w paseczki. Gotować przez ok 10-15 min. śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.01.2013 11:24
takie zupki bardzo lubię
ajres 03.07.2012 21:09
moja rodzina ja uwielbia
ajres 03.07.2012 21:09
moja rodzina ja uwielbia
aleksa123 28.09.2011 19:05
pycha
Rybciia 27.08.2011 22:04
Uwielbiam!;p
Dorian 23.08.2011 12:59
pysznosc
joanna77 09.05.2011 16:52
fajna
tomek18 10.04.2011 08:55
pyszna
Juleczka20 10.04.2011 06:30
bardzo lubię
malaczarna23 12.03.2011 10:29
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat