Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • kura lub kurczak

    0,5 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka piertuszki siekana

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso zalać wodą i gotować. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych otworach i poddusić z dodatkiem oliwy, po kilku minutach duszenia dodać do gotującego się mięsa. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, dodać do gotującej się zupy mniej więcej po 10 minutach od wrzuceniu warzyw. Wszystko gotować do miękkości. Zupę przyprawić do smaku i posypać siekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 19.06.2013 08:34
fajna zupka
M. Monroe 30.11.2012 12:57
właśnie na taką mam ochotę
kate.500 28.09.2012 15:21
super
Dorian 20.07.2012 23:31
apetycznie wyglada
Iwusia 16.07.2012 22:51
smaczna zupka :)
olkaaa 27.04.2012 12:14
super
edyta44 29.12.2011 11:57
pycha
Juleczka20 01.04.2011 08:38
uwielbiam choć dawno już nie jadłam:)
Gosia32 23.03.2011 18:50
mniam;]
Mariolka1 25.02.2011 22:53
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat