Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • kalafior

    1 mały
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • serek topiony

    100 g
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa kalafiorowa

Marchewkę,pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Skrzydełka z kurczaka umyć zalać 2 litrami wody, dodać warzywa, przyprawę uniwersalną , sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i gotować około 30 minut. Ziemniaki, obrać, pokroić w kostkę i gotować około 15 minut . Po tym czasie do zupy dodać różyczki kalafiora, serek topiony i gotować jeszcze około 20 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Krystyna32 01.07.2017 09:58
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat