Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
kalafior 1 mały
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
serek topiony 100 g
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Marchewkę,pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Skrzydełka z kurczaka umyć zalać 2 litrami wody, dodać warzywa, przyprawę uniwersalną , sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i gotować około 30 minut. Ziemniaki, obrać, pokroić w kostkę i gotować około 15 minut . Po tym czasie do zupy dodać różyczki kalafiora, serek topiony i gotować jeszcze około 20 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2017 09:58
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak