Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 mały
  • woda

    ok.1 litr
  • kostka rosołowa

    1
  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • pietruszka

    1
  • marchewka

    2
  • ziemniaki

    4 większe
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kalafiorowa foto
Kalafior płuczemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa foto
Pozostałe warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, a ziemniaki i pietruszkę w kostkę.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa foto
Pokrojone warzywa przekładamy d garnka i zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i przyprawy. Zagotowujemy.
Następnie dodajemy kalafior. Całość gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Na koniec wlewamy mleko wymieszane z mąką. Mieszamy i gotujemy przez chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat