Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 18 proc 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
ziemniaki 30 dag
kalafior 30 dag
koper świeży 3 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Żeberka włożyć do wody i obgotować. Wylać wodę, żeberka ponownie zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę (oprócz marchewki), liść laurowy, ziele angielskie i gotować 20 minut. Ziemniaki obrać pokroić w drobną kostkę, kalafiora podzielić na różyczki, marchew zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zupy. Dodać śmietanę do gotującej się zupy. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec posypać posiekanym koprem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.10.2016 08:05
dobra zupa do zjedzenia
ilka01 19.10.2016 21:53
pyszności ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak