Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 duży
  • por

    1 mały
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • mleko

    chude 1/3 szklanki
  • koper świeży

  • wywar warzywny

    1 l
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, umyć, pora oczyścić (odrzucić zieloną część), ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem - tylko do wysokości warzyw. Gotować do miękkości (około 20 minut). Po tym czasie warzywa zmiksować blenderem. Doprawić
zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dolać niewielką ilość mleka. Zupę przed podaniem posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 12.06.2016 04:16
pięknie podana
mirecka12 06.02.2016 14:16
uwielbiam zupę kalafiorową takiej wersji jeszcze nie znałam ;-) Muszę wypróbować.
noninka77 28.01.2016 17:55
Wygląda obłędnie :)
IKrakowianka 28.01.2016 16:24
wygląda super
2milutka 28.01.2016 15:17
aż chce się jesć ;)
pestka 28.01.2016 14:47
pyszna zupa
Agnieszka-87-25 28.01.2016 14:43
wybornie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat