Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
kości schabowe 2 szt
kalafior 1
marchew 2 szt
pietruszka 1
seler korzeniowy kawałek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
pietruszka zielona garstka
śmietana 18 proc 200 ml
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

w Garnek wstawiamy 1,5 l wdy wkładamy mieso i gotujemy po kilku minutach szumujemy mieso i wsypujemy marchew pietruszke i seler pokrojony w kostkę doprawiamy solą pieprzem i przyprawą kucharek gotujemy przez 20 minut dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i kalafior pociety na różyczki dalej gotujemy gdy będą miekie ziemniaki dodajemy śmietane rozrobioną z 2 łyzkami mąki hartujemy smietane gorącą zupą i wlewamy całość do garnka wsypujemy koperek i pietruszkę podgotowujemy przez 5 minut i gotowe życzymy smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.08.2015 17:41
pyszna i lekka zupka :-)
Wafelek2601 25.08.2015 16:43
Bardzo lubię kalafiorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak