zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0.5 kg
  • kości schabowe

    2 szt
  • kalafior

    1
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

    garstka
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w Garnek wstawiamy 1,5 l wdy wkładamy mieso i gotujemy po kilku minutach szumujemy mieso i wsypujemy marchew pietruszke i seler pokrojony w kostkę doprawiamy solą pieprzem i przyprawą kucharek gotujemy przez 20 minut dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i kalafior pociety na różyczki dalej gotujemy gdy będą miekie ziemniaki dodajemy śmietane rozrobioną z 2 łyzkami mąki hartujemy smietane gorącą zupą i wlewamy całość do garnka wsypujemy koperek i pietruszkę podgotowujemy przez 5 minut i gotowe życzymy smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 25.08.2015 17:41
pyszna i lekka zupka :-)
Wafelek2601 25.08.2015 16:43
Bardzo lubię kalafiorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat