Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • szponder

    50dag
  • ziemniaki młode

    6 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • woda

    2,5 litra
  • smietana 18%

    250 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostke, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkosci mięsa i warzyw.

Mąkę rozrabiamy w małej ilosci wody, wlewamy do zupy, dodajemy smietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilośc koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
koala 24.06.2012 23:37
smaczniutka (:
Renata16 14.05.2012 22:12
bardzo pyszna
Maryś1 04.09.2010 22:55
lubie
Małgorzata113 17.08.2010 08:39
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat