Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 sztuka
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • smietana 18%

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalać 1,5 litra wody ,gotować 15 minut.
Obrane,marchew i cebulę drobno pokroić a ziemniaki pokroić w dużą kostkę.
Dodać wraz zielem ang.do wywaru ,gotować kolejne 10 minut.
Kalafiora podzielić na różyczki ,dodać do zupy ,gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Pod koniec gotowania przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Wyciągnąć porcję rosołową ,odlać do 1/2 szklanki wywar,wlać śmietanę i wymieszać.
Wlać do zupy ,wymieszać,chwilkę zagotować.
Przyprawić wg uznania pieprzem i kucharkiem.
Na talerzu można posypać koperkiem lub natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 18.01.2016 21:26
smaczna zupka
IZABELA29 17.10.2014 20:53
bardzo taką lubię
Dorian 17.10.2014 15:16
pyszna zupka
Motorek 16.10.2014 10:52
bardzo dobra
Futka 08.10.2014 13:35
Przepyszna zupka :)
adelajda 07.10.2014 14:17
lubię kalafiorową
w mojej kuchni 07.10.2014 09:35
coś pysznego
pestka 06.10.2014 21:35
pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat