Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • olej

    5 łyżek
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior dokładnie myjemy, odrywamy na drobno, włoszczyznę myjemy i kroimy w kostkę po czym wkładamy do gotującej wody wraz z przyprawami i olejem i gotujemy do miękkości. Zaprawiamy śmietaną z mąką a pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 06.09.2012 20:10
Moja ulubiona zupka
Jodaj 21.01.2012 07:57
uwielbiam :)
anoosia 26.07.2011 11:06
smaczna i pożywna :)
malaczarna23 29.06.2011 13:58
super zupka:)
KasiaK90 20.06.2011 09:53
uwielbiam tą zupe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat