Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • porcje rosołowe

  • seler

  • por

  • pietruszka

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por myjemy. Warzywa kroimy w kostkę. Mięso myjemy i gotujemy. Dodajemy warzywa, doprawiamy. Gotujemy 20 min. Kalafior dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy gotujemy 15 min. Zabielamy smietaną z dodatkiem mąki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 31.05.2011 23:31
Pyszna zupa jeszcze z młodych kalafiorów.
Henryka2 13.02.2011 09:20
Oj,lubię takie zupki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat