zupa jogurtowa

zupa jogurtowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt owocowy

    0,5 litra
  • mleko 2%

    0,5 litra
  • budyń waniliowy

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • skórka z cytryny sól

  • płatki kukurydziane

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania zupa jogurtowa

budyń rozprowadzić w małej ilości wody wlać do gorącego mleka zagotować i zdjąć z ognia wymieszać z miodem szczyptą soli i otartą skórką cytrynową jogurt połączyć z żółtkami stale mieszając dodawać do gorącego budyniu chwilę pogotować na małym ogniu dodać ubitą pianę z białek lekko podgrzać wlać do talerzy posypać płatkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Grażyna13 16.03.2011 13:19
Ciekawy przepis !
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat