zupa jogurtowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt owocowy

    0,5 litra
  • mleko 2 %

    0,5 litra
  • budyń waniliowy

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • skórka z cytryny sól

  • płatki kukurydziane

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

budyń rozprowadzić w małej ilości wody wlać do gorącego mleka zagotować i zdjąć z ognia wymieszać z miodem szczyptą soli i otartą skórką cytrynową jogurt połączyć z żółtkami stale mieszając dodawać do gorącego budyniu chwilę pogotować na małym ogniu dodać ubitą pianę z białek lekko podgrzać wlać do talerzy posypać płatkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 16.03.2011 13:19
Ciekawy przepis !
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat