Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

zupa jogurtowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt owocowy
0,5 litra
mleko 2%
0,5 litra
budyń waniliowy
1 sztuka
jajko
2 sztuki
miód prawdziwy
2 łyżki
skórka z cytryny sól
płatki kukurydziane
8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jogurtowa

budyń rozprowadzić w małej ilości wody wlać do gorącego mleka zagotować i zdjąć z ognia wymieszać z miodem szczyptą soli i otartą skórką cytrynową jogurt połączyć z żółtkami stale mieszając dodawać do gorącego budyniu chwilę pogotować na małym ogniu dodać ubitą pianę z białek lekko podgrzać wlać do talerzy posypać płatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.03.2011 13:19
Ciekawy przepis !
suzana 09.11.2010 23:00
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak