Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 1/2 litr
ryż basmati 20 dkg
mięta 1 łyżka
listki melisy 1 łyżka
jogurt gęsty 250 ml
żółtko jajek 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowa

Do bulionu wsypać ryż i gotować 15 min pod przykryciem. Jogurt połączyć z żółtkiem, ciągle mieszając, bardzo powoli wlewać do zupy, nie doprowadzać do wrzenia. Masło rozpuścić na patelni wrzucić pokrojone zioła, wymieszać. Dodać do zupy , wymieszać. Podawać chłodną, posypaną curry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 08.08.2016 14:07
Dzięki za miłe komentarze.))
KORAL 08.08.2016 08:54
Pyszna zupka :)
Ewa Wojtaszko 08.08.2016 08:36
takiej zupki,to chyba nigdy nie jadłam
Babeczka35 08.08.2016 06:47
Smaczna zupa.
Benita 07.08.2016 23:42
apetyczna zupka
norweska20 07.08.2016 23:04
smakowita propozycja
IKrakowianka 07.08.2016 21:36
bardzo fajna zupa
gosia1988 07.08.2016 20:59
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak