Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 250 g
cebula 1 szt
seler 1 szt
pomidor 1 szt
marchewka 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
papryka 1 (mała, ostra)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo-pomidorowa

Mięso umyć i pokrajać w kostkę o boku ok. 1,5 cm. Cebulę oczyścić i drobno posiekać. Pomidory i paprykę umyć i pokrajać w talarki. Marchew umyć, oskrobać i także pokrajać w plasterki. Seler dokładnie umyć, obrać i pokrajać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoty kolor cebulę, dodać mięso i smażyć 10 min. na średnim ogniu. Następnie dodać pomidor, paprykę i marchew, dalej smażyć 10 min. Przełożyć wszystko do garnka, zalać wrzącą wodą (1,5l), dodać seler,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu. Pod koniec gotowanie przyprawić octem do smaku i wsypać nać pietruszki.Podawać na gorąco z bagietką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak