Zupa jarzynowo- serowa

Zupa jarzynowo- serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1,5-2 l
  • brokuł

    1/2 szt
  • marchew

    1-2 szt
  • groszek zielony

    3/4 szklanki
  • koperek

    1 pęczek
  • pietruszka zielona

    1/2 pęczka
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • serek topiony

    2 kostki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa jarzynowo- serowa

Warzywa kroimy według uznania i gotujemy w bulionie, gdy będą miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę serki topione- mieszamy i czekamy aż się rozpuszczą.
Na koniec wsypujemy posiekany drobno koperek i pietruszkę.
Przyprawiamy do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Babeczka35 19.03.2015 16:04
Smaczna zupka.
IwonaDD 19.03.2015 11:07
pysznie wygląda
kanu83 19.03.2015 10:44
pyszna musi być
Kuchareczekjeden 19.03.2015 10:37
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat