Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo - grysikowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3
pietruszka 1
seler korzeniowy 1
kalafior kilka różyczek
kasza manna 1 szklanka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek 4 łyżki
suszona natki pietruszki Prymat 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo - grysikowa

1.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kalafior podzielić na mniejsze części. Wiórki warzywne i kalafior gotować w 2 l osolonej wody.
2.Po około 30 minutach, kaszę mannę zrumienić na 3 łyżkach masła. Gdy uzyska złoty kolor połączyć ją z wywarem warzywnym. Chwilę gotować razem, następnie przyprawić pieprzem, natką pietruszki i koperkiem. Dodać 2 łyżki śmietany, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Całość gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.08.2015 12:09
pyszna zupa do zjedzenia
Renata9 27.08.2015 22:03
Pyszna zupka :-)
jagoda5913 27.08.2015 22:02
dobra zupka
Katarzyna/kate1980 27.08.2015 21:35
fajna zupka
IKrakowianka 27.08.2015 20:24
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak