Zupa jarzynowo - grysikowa

Zupa jarzynowo - grysikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    1
  • kalafior

    kilka różyczek
  • kasza manna

    1 szklanka
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • koperek

    4 łyżki
  • suszona natki pietruszki Prymat

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kalafior podzielić na mniejsze części. Wiórki warzywne i kalafior gotować w 2 l osolonej wody.
2.Po około 30 minutach, kaszę mannę zrumienić na 3 łyżkach masła. Gdy uzyska złoty kolor połączyć ją z wywarem warzywnym. Chwilę gotować razem, następnie przyprawić pieprzem, natką pietruszki i koperkiem. Dodać 2 łyżki śmietany, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Całość gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

28.08.2015 12:09
pyszna zupa do zjedzenia

Renata9

27.08.2015 22:03
Pyszna zupka :-)

jagoda5913

27.08.2015 22:02
dobra zupka

Katarzyna/kate1980

27.08.2015 21:35
fajna zupka

IKrakowianka

27.08.2015 20:24
lubię takie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat