Zupa jarzynowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    300 g
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • mąka

    3łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • kości schabowe

    300 g
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości obgotować i umyć, zalać wodą, posolić ,dodać liść laurowy i ziele angielskie , gotować na wolnym ogniu.
Jarzyny wszystkie obrać ,umyć i dodać do wywaru.
Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę.
Gotować wszystko aż składniki zmiękną.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę ,rozprowadzić w wodzie i zagęścić zupę.
Przyprawić pieprzem ,posypać natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 04.09.2016 14:05
Dobra zupa w talerzu
MAR3STA 19.10.2015 09:40
uwielbiam jarzynową
RenataZ-et 14.10.2015 19:35
smaczna jest taka zupka
pajbek 14.10.2015 17:50
Pyszna :-)
IZABELA29 14.10.2015 17:43
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat