Zupa jarzynowa z tortellini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 małe pętko (chorizo)
  • cebula

  • marchewki

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • bulion warzywny

    1,25 l
  • pomidory

    3 szt
  • cukinia

    1 mała
  • tortellini

    150 g (z serem)
  • rozmaryn świeży

  • parmezan starty

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chorizo kroimy na plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min.
Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min.
Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min.
Cukinię kroimy na plasterki i dodajemy do zupy razem z tortellini. Gotujemy jeszcze 8-10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 28.11.2014 19:34
świetna alternatywa dla zwykłej jarzynowej
wwwiolka 28.11.2014 19:32
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 28.11.2014 17:57
świetna zupa
mirosława4 28.11.2014 17:20
apetyczna !
Kuchenka 28.11.2014 16:08
bardzo apetyczne :)
molanka 28.11.2014 15:55
wygląda apetycznie
Magda60 28.11.2014 15:37
super zupka rozgrzewajaca
IwonaDD 28.11.2014 14:08
apetyczna zupka
erym 28.11.2014 13:45
cudnie wyglada, mnostwo aromatow...
Megg 28.11.2014 13:32
super smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat