Zupa jarzynowa z puree kalafiorowym

Zupa jarzynowa z puree kalafiorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 litra
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • puree

    4 kalafiorowe
  • zupa

    1 jarzynowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i miksujemy w blenderze.

W garnku rozrabiamy zupę z wodą, gotujemy około 10 min. pod koniec gotowania dodajemy puree i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat