Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pulpecikami (lekkostrawna)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
mięso wieprzowe 10 dag/ugotowane
jajko 1 szt.
płatki ryżowe 2 łyżki
olej 1 łyżka
ziemniaki 3 szt
sól do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pulpecikami (lekkostrawna)

Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce (oprócz ziemniaków) następnie warzywa poddusić na oleju, po chwili zalać wodą i gotować w osolonej wodzie. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Płatki ryżowe zalać wrzącą wodą ½ szklanki, gdy woda odparuje dodać zmielone ugotowane mięso, jajko i sól do smaku. Formować pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucić je do gotującej się zupy i jeszcze chwilę podgotować, w razie potrzeby doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 04.11.2014 19:12
i apetyczna
Zdzisław 04.11.2014 18:31
dla mnie smaczne danie podano
cukiereczek 04.11.2014 17:12
domowa i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak