Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z makaronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Bywają w życiu takie chwile, kiedy trzeba zjeść coś lekkiego, rozgrzewającego nasz żołądek. Na pewno przyda się do tego taka zwiewna zupa jarzynowa. Nie dość, że szybka, to na dodatek smaczna i przynosi ulgę w trudnych momentach.

Składniki:

makaron 500 gramów
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
masło 82% 1 łyżka
wrzątek 1.5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z makaronem

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym maśle z dodatkiem liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez kwadrans na średnim płomieniu. Po tym czasie doprawiamy solą i pieprzem.
W tym czasie gotujemy makaron.
Zupę podajemy gorącą z makaronem i posiekanym lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak