zupa jarzynowa z krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
  • mrożone krewetki

    40 dag
  • śmietana kremówka

    25 dag
  • sól, pieprz

  • szampan

    0,5 l
  • rosół z kury Kucharek

    2 l
  • cebula

    1 sałatkowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew pokroić w drobną kostkę,cebule posiekać i podsmażyć na maśle razem z ziemniakami i marchwią.Warzywa zalać bulionem i gotowac ok 25 min.Krewetki rozmrozić Zupę zmiksować dodać śmietanę,dodać szampan,sól i pieprz.Do naczynia włożyć krewetki i zalać zupą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat