Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z delikatnymi pulpecikami z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
kalafior 1/3 szt
fasolka szpragowa 1 garść
brukselka 1 garść
marchewka 2 szt
pietruszka korzeń 2 szt
filet z indyka 25 dag
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
masło 4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
pietruszka zielona
koprek zielony
pieprz
kostki rosołowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z delikatnymi pulpecikami z indyka

Filet zalewamy wodą( około 1,5 l)- gotujemy kilka minut, a następnie dodajemy obrane i pokrojone warzywa ( bez ziemniaków)- i kostki rosołowe- gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i studzimy.
Mięso mielimy za pomocą blendera- mieszamy z jajkiem i ulubionymi przyprawami- możemy dodać odrobinę bułki tartej by masa była bardziej zwarta.
Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy,a kiedy będą prawie miękkie zagęszczamy zupę zasmażką z masłą i mąki,
Wsypujemy posiekaną zieleninę i wrzucamy ulepione z mięsa małe pulpeciki- chwilkę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 13.11.2011 17:28
super
olivka 06.11.2011 16:24
pychotka
olivka 06.11.2011 16:24
pychotka
olivka 06.11.2011 16:24
pychotka
MAR3STA 02.11.2011 18:40
fajne
kate.500 09.10.2011 22:35
pycha
AgaS10 29.09.2011 05:49
muszę taką zrobić:)
przejs 22.09.2011 14:23
na pewno pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak