Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z buraczkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 5-6 litrów
porcja rosołowa 1 sztuka
buraczki czerwone 2 średnie sztuki
marchew 2 średnie sztuki
pietruszka 1 średnia sztuka
ziemniaki 5 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bazylia do smaku
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
kapusta biała 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z buraczkami.

- z porcji rosołowej gotujemy rosół
- następnie dodajemy warzywa: pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, pietruszkę, pokrojone w słupki buraczki, gotujemy to do miękkości po czym dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy, aż wszystko będzie idealnie miękkie
- dodajemy bazylię, około 1 łyżkę stołową
- doprawiamy do smaku kucharkiem
- śmietanę hartujemy z zupą i zaprawiamy ją
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 31.01.2014 18:23
pyszna zupka
Kasnaj 20.01.2014 19:59
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak