Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z brukselką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
fasolka czerwona 15 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por 1/2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
brukselka 20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z brukselką

Kroki postępowania

1
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową.
Krok 1 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
2
Moczoną przez kilka godzin fasolkę umyć i dodać do gotującego się wywaru.
Krok 2 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
3
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w kostkę i dodać do zupy.

Krok 3 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
4
Kiedy fasola i żeberka będą miękkie dodać pokrojonego pora, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz umytą brukselkę. Gotować do miękkości.

Krok 4 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
5
Doprawić do smaku i podawać.
Krok 5 - Zupa jarzynowa z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2016 20:04
bardzo lubię taką zupę
Madzik239 05.02.2016 12:08
Dobra zupka..
RenataZ-et 05.02.2016 09:54
świetna zupka!
Franciszek 05.02.2016 00:31
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak