Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
marchewka 5 szt
groszek cukrowy 1 szklanka
koperek 1 pęczek
makaron falbanki 200 g
seler liściasty 1 gałązka
śmietanka słodka 200 ml
wywar z kurczaka 3 l
sól do smaku
kapusta 6 liściasta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa wiosenna

Kalarepkę, marchewkę pokroić w kostkę. Dodać groszek i zalać warzywa wywarem z kurczaka. Posolić. Gotować około 15 minut.
Następnie dołożyć posiekany liść selera, koperek i pokrojone liście kapusty. Wsypać na gotująca zupę makaron. Pomieszać. Gotować razem około 8 minut. Wyłączyć, zabielić śmietanką i doprawić pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 07.07.2013 15:47
bardzo lubię takie zupy
barbara11561 07.11.2012 11:12
lubię takie zupki:)
IZABELA29 25.06.2012 07:08
pyszna
traktorek 21.06.2012 14:11
apetyczna
Rafał10 18.06.2012 10:12
wygląda pysznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak