Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka
młoda marchewka 4 sztuki
Młoda pietruszka z nacią 2 sztuki
młody seler 1 sztuka
młoda fasolka szparagowa kilka sztuk
młody por 1 sztuka
koperek świeży
pieprz świeżo mielony
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 3 ziarna
lubczyk świeży 2-3 listki
ziemniaki młode
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa wiosenna

Mięso zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie, pieprz i sól, czosnek - gotować ok. 30 minut. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, pietruszkę wraz z nacią, posiekać kopere. Połowę wrzucić do garnka i gotować ok. 30 minut. Po tym czasie dodać resztę warzyw i gotować aż zmiękną. Zupę można doprawić łyżką kwaśnej śmietany. Posypać świeżym koperkiem i/lub pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 16.08.2010 20:32
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak