Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po holendersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 100 ml
kapusta biała 100 g
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
ser żółty 60 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta
fasola czerwona z puszki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po holendersku

fasolę przebrać opłukać zalać wodą zagotować pozostawić na 2 godziny ugotować w tej samej wodzie kapustę opłukać pokrajać w kostkę zalać wywarem ugotować cebulę obrać opłukać drobno pokroić usmażyć połączyć z kapusta fasolami i śmietana pogotować dodać starty ser doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak