Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanka jarzynowa 1 kg
rzeberek 300 g
mąka 25 g
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
lubczyk do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Jarzynowa

żeberka oczyścić i zalać wodą,po-czym gotować 1 godz,następnie wywar przecedzić,mięso obrać z kości i pokroić na kawałki,groszek osączyć,pozostałe warzywa oczyścić,i pokroić w kostkę ziemniaki,pietruszkę marchewkę seler kalafior,zielony groszek,kapustę,kalarepę,wszystkie warzywa włożyć do wywaru i gotować do miękkości,doprawić,podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.01.2013 14:26
mniam mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak