Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2
ziemniaki 1/4 kg.
marchew 3
seler
czosnek 3 ząbki
cebula 2
fasola szparagowa 1/5 kg.
pomidory 4 sztuki
kapusta włoska 1/4 kg.
masło 4 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA

Kurczaka zalać wodą, posolić, ugotować wywar. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Rozgrzać masło. Cebulę podsmażyć aż się zarumieni. Do cebuli dodać wcześniej pokrojone ziemniaki oraz marchew, smażyć ok. 5 min. Dodawać kolejno: fasolę, poszatkowaną kapustę, utarty z odrobiną soli czosnek, pomidory. Warzywa zalać wywarem. Gotować ok. 2 h. Przyprawić do smaku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 21.05.2011 20:24
pyszna
jogobella231
jogobella231 04.05.2011 09:20
super
jogobella231
jogobella231 04.05.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak