zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • pietruszka korzeń

    1 sztuka
  • marchew

    2-3 sztuki
  • brokuł

    1/3 sztuki
  • ziemniaki obrane

    8 sztuk
  • kość wieprzowa

    20 dkg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    2 litry
  • kalafior

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny drobno pokroić kalafior i brokuł podzielić na kwiatki. Ugotować zupę na kości przyprawić do smaku. Posypać natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 30.03.2013 20:32
pyszna zupka
Maniek2 22.03.2013 08:47
bardzo pyszna zupka
Andysz 15.11.2012 16:44
uwielbiamm;]
IKrakowianka 23.07.2012 22:26
bardzo smaczna
Grazyna0211 22.04.2012 16:02
pyszna zdrowa zupa
Dorian 09.01.2012 08:28
apetyczna
kuklik 20.10.2011 17:46
mniam
Piotr24 19.08.2011 09:41
ja też uwielbiam :)
Dorota59 15.08.2011 20:52
lubie takie zupki
Mati13 11.07.2011 10:28
smaczna i zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat