Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
ogórek kwaszony 1 sztuka
kiełbasa wędzona 1 sztuka
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku do smaku
koperek 1 łyżka
śmietana 12% 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.
Marchewkę, ogórek i pietruszkę ścieramy na tarce.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Pora kroimy w plasterki.
Kiełbasę kroimy w plasterki.
Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy lubczyk, sól i pieprz.
Nalewamy na talerze i każdemu nakładamy łyżkę śmietany oraz posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.02.2017 19:04
pyszna zupka
IZABELA29 22.02.2017 13:58
Taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak