Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • pietruszka

    1/2 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • ogórek kwaszony

    1 sztuka
  • kiełbasa wędzona

    1 sztuka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

    do smaku
  • koperek

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa jarzynowa

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.
Marchewkę, ogórek i pietruszkę ścieramy na tarce.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Pora kroimy w plasterki.
Kiełbasę kroimy w plasterki.
Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy lubczyk, sól i pieprz.
Nalewamy na talerze i każdemu nakładamy łyżkę śmietany oraz posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ela15 24.02.2017 19:04
pyszna zupka
IZABELA29 22.02.2017 13:58
Taką lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat