Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
1 sztuka -
por (biała część)
1 sztuka -
pietruszka
1/2 sztuki -
ziemniaki
2 sztuki -
ogórek kwaszony
1 sztuka -
kiełbasa wędzona
1 sztuka -
Liść lubczyku suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
sól do smaku
do smaku -
koperek
1 łyżka -
śmietana 12%
1 łyżka -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Zupa jarzynowa
Marchewkę, ogórek i pietruszkę ścieramy na tarce.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Pora kroimy w plasterki.
Kiełbasę kroimy w plasterki.
Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy lubczyk, sól i pieprz.
Nalewamy na talerze i każdemu nakładamy łyżkę śmietany oraz posypujemy koperkiem.
Komentarze (2)