zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • kabaczek

    1
  • papryka

    1
  • marchewka

    1
  • ziemniaczki

    2-3
  • por

  • pomidory

    2
  • Kukurydza z Puszki

    1/2
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

  • kapusta

    1-2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię i kabaczka pokroić w słupki. Pozostałe warzywa w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i włożyć na nią warzywa oprócz pomidorów i kukurydzy. Chwilkę poddusić doprawiając do smaku według uznania. Następnie zagotować ok. 1.5 lita wody i dodać podsmażone warzywa. Gotować do miękkości. na końcu dodać pomidorki, koncentrat i kukurydzę. Na talerzach posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 28.02.2013 21:50
pyszna taka zupka a jeszcze z młodej jarzynki
IlonaAlbertos 17.04.2012 20:48
Apetycznie się zapowiada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat