Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczaki (grzbiety)

    2 sztuki
  • kalafrior mały

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1/3 sztuki
  • seler

    1/3 sztuki
  • fasolka szparagowa

    15 dag
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzbiety kurczaka zalać woda i gotować aż mięso będzie miękkie. Seler, marchewkę, pietruszkę oczyścić i zetrzeć na tarce. Kalafior podzielić na mniejsze kawałki. Pokroić fasolkę. Z wywaru wyciągnąć grzbiety kurczaka. Włożyć do tego wrzątku jarzyny i gotować. Po kilku minutach dodać pokrojone na małe części ziemniaki. Gdy jarzyny będą już miękkie dodać obrane z kości mięso. Doprawić do smaku. Posypać pokrojonym koperkiem.
Idealna zupa na obiad. Dużo witamin :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gabriela7 10.08.2011 14:55
fajna
KasiaK90 28.07.2011 20:15
pycha
malaczarna23 30.04.2011 10:04
lubie taką
IlonaAlbertos 16.02.2011 15:47
Apetyczna
buksiak12 20.09.2010 14:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat