Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

JARZYNY 1/2 kg
kapusta włoska 20 dkg
ziemniaki 3 szt
woda 1.5 l
śmietana 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
olej 4 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
bazylia 1 łyzeczka
sól
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Wszystkie jarzyny dokładnie umyć,oskrobać i pokroić w kostkę, ziemniaki umyć obrać i również pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wszystko ugotować. Na koniec dodac olej i przyprawy, zaprawić żółtkiem i śmietaną i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 15.02.2012 15:37
lubię
Elżbieta17 06.12.2011 08:08
Pyszna i zdrowa zupka:)
Juleczka20 06.07.2011 11:03
pycha
malaczarna23 03.07.2011 16:04
super
KasiaK90 28.06.2011 07:34
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak