Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka 2

    30 %
  • fasolka szparagowa

    20 %
  • kalarepa

    15 %
  • kalafior

    10 %
  • kapusta

    10 %
  • seler

    7,5 %
  • por

    7,5 %
  • pietruszka

  • koperek

  • przyprawa do zup

  • majeranek

  • makaron drobny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy wg uznania, zalewamy wodą i gotujemy prawie do miękkości. Ilość podałam procentowo, bo wielkości warzyw są różne, więc tak będzie dokładniej. Przyprawiamy do smaku, na 10 min przed końcem dodajemy makaron.Gotujemy do miękkości. Można dodać śmietanę na koniec. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 16.02.2012 09:05
często robie ją
Smakosz6 27.11.2011 11:17
mniam
Ewelina45 08.03.2011 09:31
pyszniutka
mehia 07.03.2011 18:50
super
Jolanta41 07.03.2011 09:02
Koniecznie odrobinę śmietany!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat